ελληνικά

Σταματήστε την εφαρμογή του νέου άδικου νόμου πέρι ασύλου!

Η κυβέρνηση συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων υπέβαλλε αρχές της χρονίας ένα νέο σχέδιο για την νομοθεσία πέρι ασύλου, κάτι που ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω οξύνσεις του νόμου και την διεύρυνση κατασταλτικών μέτρων ενάντια στους πρόσφυγες και αιτούντες ασύλου. Ήδη στις 3 Δεκεμβρίου το υπουργικό συμβούλιο ψήφισε υπέρ του νόμου – το Μάρτιο 2015 θα λάβει χώρα η πρώτη ανάγνωσή του στο κοινοβούλιο. Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου αναμένεται η εφαρμογή του.
Πρόκειται για το γνωστό παιχνίδι: καρότο και μαστίγιο!Ο νόμος περιλαμβάνει κάποιες παραχωρήσεις για άτομα με τίτλο ανοχής, ταυτόχρονα όμως σχεδιάζεται η εφαρμογή της κράτησης πριν την απέλαση, της απαγόρευσης εισόδου και παραμονής στη χώρα όπως και η εφαρμογή απελάσεων να γίνουν κοινή πρακτική.

Υπάρχει η δικαιολογημένη υπόθεση ότι μελλοντικοί πρόσφυγες στη Γερμανία θα φυλακίζονται με την είσοδο τους στη χώρα και ότι ο αριθμός των απελάσεων θα αυξηθεί σημαντικά. Το θεμελιώδες δικαίωμα ασύλου και δικαίωμα για μια δίκαια και τίμια διαδικασία χορήγησης ασύλου πρόκειται με αυτόν τον τρόπο πρακτικά να καταργηθούν.
Ήδη με την είσοδό τους στη χώρα οι πρόσφυγες θα ποινικοποιούνται και κάθε ευκαιρία για μια δίκαιη δίκη θα τους αρνείται.
Επίσης ο νόμος έχει την πρακτική συνέπεια της απαγόρευσης της πολιτικής δραστηριοποίησης προσφύγων. Εδώ πρόκειται για μια επίθεση ενάντια σε όλους του πολιτικά ενεργοποιημένους ανθρώπους στη Γερμανία, καθώς αμφισβητείται η ελευθερία της γνώμης καθ’εαυτή κι ας αφορά εδώ μόνο τους πρόσφυγες.
Η διατύπωση ότι σε περίπτωση που υπάρχει ο <<κίνδυνος φυγής>> οι πρόσφυγες θα μπορούν να φυλακίζονται μέχρι την απέλασή τους οδηγεί τον νόμο στον παραλογισμό. Μιλάνε για <<κίνδυνο φυγής>>, μάλλον ο μεγαλύτερος σαρκασμός του νέου νόμου!
Καλούμε όλους να σταθούν ενάντια στον άδικο αυτό νόμο!
Η μετανάστευση δεν είναι έγλημα!Θίγει μόνο μερικούς αλλά μας αφορά όλους!